[RoyalSlider Error] Incorrect RoyalSlider ID or problem with query.

Industriventilasjon og grønn energi

Tilbakeblikk: 40 år med P. Blakstad

Det er 40 år siden Peder og Astrid Blakstad begynte å levere maskiner og slipeartikler til mekaniske verksteder fra hjemmekontoret på Stubban. Fire tiår senere leverer P. Blakstad AS fremdeles løsninger til industrien – men mye har forandret seg siden Astrid og Peder skrev ordrer og fakturaer fra kjøkkenbordet.

Det var maskinsalg til mekanisk industri som ble grobunnen for P. Blakstad AS. Selv om mange av leveransene fremdeles går til mekanisk industri, har elektronikkprodusenter, varmesentraler, bakerier, og sist men ikke minst trevareindustrien blitt faste og viktige kunder for P. Blakstad.

Tidlig i vekst
En raskt voksende kundemasse gjorde at Peder og Astrid tidlig flyttet bedriften fra hjemmekontoret til egne lokaler i Stubbsvingen. Antall ansatte økte fra to til tre i 1976, for så å øke til fire i 1982. Veksten var beskjeden – men stabil og trygg. De nye ansatte var selgere, og med gode selgere kom også omsetning og kjennskap. I dag har P. Blakstad 5 ansatte. Året etter, i 1983, fikk også en 18-åring sine første timer som ansatt i P. Blakstad. Elin Blakstad, som nå er daglig leder, skrev fakturaer, jobbet på lageret og leverte til kunder før hun reiste videre til ingeniørhøyskolen.

32 år med JKF-samarbeid
Samme året som Oddvar Brå brakk staven og den første ble selgeren ansatt, i 1982, så Peder et økende behov for fjerning av støv og flis i produksjonen til kundene – og ikke bare i metallindustrien, som han kjente så godt. Trevarebransjen meldte også sin interesse for maskiner som tok unna støv og flis, og etter hvert som etterspørselen økte fant Peder det han mente var markedets beste på avsugsløsninger, den danske familiebedriften JKF Industri. Samarbeidet med JKF består i dag, 32 år senere.

Blakstad Service
Eystein Blakstad, etablerte på slutten av 90-tallet søsterfirmaet Blakstad Service AS, som sitter på samme kontor med to ansatte, men har full fokus på å levere den graden av service Peder og Astrid etablerte som standard allerede i oppstarten. I fokus sto menneskelig kontakt og oppfølging – en arv Eystein og de andre på serviceavdelingen har tatt stolthet i å føre videre inn i mer moderne tider.

Fra småmaskiner til totalløsninger
I 2005 tok Elin Blakstad over familiebedriften etter Peder, og ble daglig leder. «Det var ikke så mye som forandret seg da jeg kom inn som daglig leder. Vi ble kanskje litt mer prosjektbasert – før var det nok flere enkeltmaskiner som ble solgt. Vi har blitt flinkere på totalløsninger og prosjektering, og jobber mer og mer mot bygningsindustrien», sier Elin.